RESULTATERFINANS

Apple større enn den største PC-produsenten

Apple-sjefen ber Michael Dell spise sine egne ord, etter at Apple passerte Dell på børsen.

16. jan. 2006 - 13:35

Steve Jobs har grunn til å smile for tiden, for salg og aksjekurser peker kratig oppover. Det samme kan ikke sies om Dell, som har falt kraftig etter skuffende salg. Etter at Apples aksjekurs nylig gikk opp ytterligere 12 prosent, var det dermed duket for en aldri så liten syrlig takk-for-sist-hilsen fra Jobs til Dell-gründer Michael Dell.

Jobs kunne ikke dy seg, og sendte ut en e-post til sine ansatte der han påpeker at Dell slett ikke var helt heldig med sin spådom for Apple.

- Basert på kursen ved børsstengning i dag er Apple verdt mer enn Dell. Aksjer går opp og ned, og i morgen kan ting være annerledes. Men jeg synes dette var verdt et øyeblikks ettertanke i dag, skriver Jobs, melder New York Times.

Å passere Dell i verdi betyr ikke bare at Apple er større enn verdens største PC-produsent. Dette er nemlig personlig. For Michael Dell hadde ikke særlig høye tanker om Apple i 1997, like etter at Steve Jobs hadde kommet tilbake til selskapet og overtatt sjefsstolen. Foran et stort publikum ble Dell spurt om hva han ville gjort med Apple, som på den tiden var i store finansielle problemer.

- Hva jeg ville gjort med Apple? Jeg ville lagt ned selskapet og gitt pengene tilbake til aksjonærene, sa Dell i 1997 i følge New York Times.

Apples verdi kom opp i 72,13 milliarder dollar, mens Dell er nede i 71,97 milliarder dollar.

At de er større enn Dell gjør likevel ikke Apple til verdens mest verdifulle selskap. Selskaper som Microsoft verdsettes til 290 milliarder dollar, Intel til 157 milliarder, IBM til 131 milliarder dollar, Cisco 124 milliarder, Google 93 og HP til 90,5 milliarder.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.