BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple-styret tar opp lederspørsmålet

I et møte tirsdag kveld og onsdag morgen amerikansk tid, skal det nye styret i Apple Computer vurdere kandidater til lederjobben i selskapet.

Jens Kanden
10. sep. 1997 - 17:19

Det er det første ansikt-til-ansikt møte i det nye styret som ble kunngjort under Steve Jobs' tale på Macworld-messen i august. I henhold til nyhetstjenesten Reuters, skal styret vurdere kandidater til toppjobben i Apple Computer.

Selskapet har vært uten leder siden Gil Amelio ble bedt om å trekke seg i juli. Selv om Steve Jobs - uformelt - har ledet selskapet de siste månedene, trenger selskapet formelt og strategisk en nye toppleder som kan snu det sviktende salget og gjenskape markedets tillit til selskapet. Ikke minst trengs det en sjef som kan lede selskapet ut av den klonelabyrinten selskapet har rotet seg inn i. Utfordringene står i kø for selskapet som har tapt markedsandeler og penger i et urovekkende tempo de siste 18 månedene.

En talskvinne i Apple nekter å uttale seg om styremøtet, men Bill Campbell, nyutnevnt styremedlem i selskapet, bekreftet overfor Reuters at det skulle være et styremøte tirsdag og onsdag.

Apple pleier å holde sine vanlige styremøter i begynnelsen eller slutten av et fiskalt kvartal, men det er fortsatt tre uker til avslutningen av inneværenede kvartal.

- Møtet er ikke på den vanlige agendaen, så vidt jeg vet, sier James Staten, analytiker hos Dataquest til Reuters. - De møtes ikke vanligvis utenom de faste tidene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.