BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple-tap i 4. kvartal

Apple kommer med tallene for sitt 4. kvartal idag. Analytikere på Wall Street venter at Apple vil tape i underkant av 250 millioner kroner, en forbedring fra tapet på 390 millioner kroner i forrige kvartal.

Jens Kanden
16. okt. 1996 - 12:30

Idag publisiserer Apple Computer Inc tallene for sitt regnskapsmessige 4. kvartal. Forrige kvartal tapte Apple 390 millioner kroner og analytikere på Wall Street forventer et tap på snaue 250 millioner kroner for inneværende kvartal.

Etter tre kvartaler med store tap, etterhvert som kunder har byttet over til Intel-baserte PCer med Windows 95, ser det ut til at Apple er i ferd med å snu skuta. Under Apples nye sjef, Gilbert Amelio, har selskapet gjort en god jobb med å kutte kostnader og dermed begrense tapene.

For kun få måneder siden var det snakk om Apple ville overleve, men denne diskusjonen har stilnet hen. Apple har greid å overbevise bransjen om at de har livets rett. De har også skaffet seg nok kontanter slik at den daglige driften ikke er preget av cash-mangel. Nå gjenstår bare å overbevise nok kunder om at Apple er en maskin verdt å satse på.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.