BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple tar DVD-steget

Apple, som satset på CD-ROM allerede for ti år siden, leder an som multimedia-aktør ved å standardisere på DVD-ROM. Selskapet viste en modifisert Performa 5400 med Apples DVD-prototype på Milia - multimedia-konferansen i Cannes. De første DVD-Mac'ene kommer mot slutten av 1997.

Jens Kanden
13. feb. 1997 - 14:30

Multimedia er en topprioritet for Apple Computer som var først blant de store PC-produsentene til å standardisere på CD-ROM for ti år siden. Onsdag kunngjorde selskapet at de standardiserer på DVD-ROM, og de demonstrerte en modifisert Performa 5400 med en Apple DVD-prototype på http://www.reedmidem.milia.com/midema/soma/somaN2.html>MILIA 97, multimedia-begivenheten som gikk av stabelen 9-12. februar i Cannes, Frankrike.

- Integrasjon av DVD-ROM med våre ledende multimedia- og kommende prosessorteknologier er en topprioritet for Apple, forteller Carlos Montalvo, sjef for Apples Interactive Media Group. Teknologiene inkluderer QTML (QuickTime Media Layer) for integrert A/V, 3D, og VR, samt Exponentials 500MHz + PowerPC-kretser.

Apple har utviklet sin DVD-teknologi i samarbeid med flere ledende japanske og europeiske elektronikkprodusenter. Selskapet meldte at en rekke bedrifter stiller seg bak Apple som plattform for produksjon og levering av rike multimedia DVD-titler.

DVD-ROM-plater, som ser ut som CD-ROM-plater, kan holde opp til 18GB multimedia-informasjon, inklusive CD-kvalitet lyd, surround sound informasjon, MPEG-2 video og binær datainformasjon.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.