Apple-telefon rykker enda nærmere

Apple-telefon rykker enda nærmere

En ny Apple-patent fjerner tvilen rundt Apples planer fremover.

Apple er blitt søkrike på sin iPod-suksess, men i horisonten brygger skyene seg opp. Mobiler bygges ut til å få stadig bedre musikkmuligheter og alle brukere skal ha med seg mobilen, men kunne nok tenke seg å redusere antall enheter de skal ha i lommene.

Med Sony-Ericsson i spissen satser nå alle de store mobilprodusentene på musikk-mobiler og ikke minste egne musikkbutikker.

Spekulasjonene om en Apple iPod-mobil har gått lenge og fikk ny fart i sommer da det viste seg at Apple hadde søkt om et patent på en mobiltelefon.

Og i går ble det avslørt enda et patent - denne gangen med ferdige tegninger og detaljerte forklaringer, noe som fjerner tvilen rundt spekulasjonene. Det kommer en iPod-mobil, spørsmålet er når.

Planene avslører en kombinert mobil og iPod-spiller, men kapasiteten og spesifikasjoner er ikke avslørt. Her er det eneste tegningen som Apple har lagt ved.

Tegningen viser bare en skiss over hvordan Apple ser for seg modulene i en iPod-mobil kan skyves inn i en kasse av det keramiske stoffet Zirconia. Her er lenken til Apple-patentet..

Trolig vil det dessuten ta tid før norske kunder vil kunne se en modell i butikkene her til lands - den første lanseringen vil trolig være en mobil for CDMA-nettene de bruker i USA.

EN av de første mulighetene Apple har er en lansering på Macworld-messen i januar.

Til toppen