FORBRUKERTEKNOLOGI

Apple tester 50 tavler

«iTablet» dukker nå opp i loggfiler.

25. jan. 2010 - 15:16

Apple skal avduke nye produkter i San Francisco onsdag denne uken, klokken 18 norsk tid.

Her vil toppsjef Steve Jobs etter alle solemerker presentere selskapets sagnomsuste flat-PC, det ennå ikke offisielt innrømmede «iPad»- eller «iTablet»-produktet.

Det snakkes om et multimediabrett med utseende og funksjoner som i en slags forvokst iPhone, men enn så lenge holder Apple-ansatte kortene tett til brystet.

Spor av det nye produktet er nå oppdaget av analyseselskapet Flurry, som har spesialisert seg på å måle bruk og annonsering på apps til iPhone.

Selskapet har funnet rundt 50 enheter av det selskapet hevder å være Apples tavleprodukt i sine loggfiler.

Disse skal så langt aldri ha forlatt Apples lokaler i Cupertino, California, i motsetning til en rekke andre prototyper og varianter av Apple-produkter de tidligere har oppdaget.

- Testingen av dette produktet har økt kraftig i januar, og vi har sporet produktet helt siden oktober i fjor, hevder selskapet i et blogginnlegg.

Flurry forsikrer at de har lang erfaring med måling av ulike iPhone-versjoner, og mener bestemt at det ikke er snakk om noen misforståelse.

- Maskinvaren forteller oss at dette ikke er en iPhone. Dessuten ser vi allerede utprøving av iPhone-enheter med OS 4.0 og disse blir også tatt med ut av Apples lokaler. Det gjør ikke dette produktet.

Hvis vi skal dømme ut fra selskapets funn vil det kommende produktet ha mulighet for å laste ned og benytte de samme programmene som iPhone- eller iPod Touch-eiere kan hente i App Store.

Flurry opplyser at de sporet rundt 200 iPhone-programmer som har vært prøvd ut med Apples hemmelige nye produkt.

Disse fordeler ganske forskjellig blant ulike kategorier, med spill som den klart mest populære. Deretter følger kategorier som underholdning, bøker og nyheter.

Les mer om funnene i dette blogginnlegget.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.