FORBRUKERTEKNOLOGI

Apple trekker iOS-oppdatering

Det meldes om iPhone som slutter å fungere.

Dekningen forsvant etter oppdatering til iOS 8.0.1. Det meldes også at fingeravtrykkleseren sluttet å fungere. Det kan være lurt å vente med å oppdatere inntil Apple kommer med en ny fiks.
Dekningen forsvant etter oppdatering til iOS 8.0.1. Det meldes også at fingeravtrykkleseren sluttet å fungere. Det kan være lurt å vente med å oppdatere inntil Apple kommer med en ny fiks. Bilde: Apple
25. sep. 2014 - 07:00

Apple kom onsdag kveld med iOS 8.0.1, en første oppdatering ment å skulle luke vekk småfeil og uregelmessigheter i iOS 8, som ble lansert i forrige uke.

I realiteten en mindre servicepakke, men oppdateringen ser ut til å ha skapt langt flere problemer enn den var ment å rette opp.

Allerede senere samme kveld valgte selskapet å trekke tilbake iOS 8.0.1 etter rapporter om at iPhone-telefoner sluttet å fungere.

Ifølge The Verge skal flere som oppgraderte ha opplevd beskjeden «no service», altså at mobildekningen forsvant. Det skal ikke ha hjulpet å skru av og på enheten.

Andre melder at fingeravtrykkleseren Touch-ID skal ha sluttet å fungere for innlogging på mobilen.

– Vi har mottatt rapporter om problemer med iOS 8.0.1. Mens vi undersøker disse har vi valgt å trekke tilbake oppdateringer og vi komme tilbake med mer informasjon så raskt vi kan, sier en talsperson i Apple til Yahoo Tech.

De som allerede har oppdatert og opplever trøbbel kan nedgradere tilbake til iOS 8. Nettstedet Mashable har laget en oppskrift for hvordan man gjør dette.

Den feilslåtte oppdateringen ser ikke ut til å ha skapt problemer med iPad, som heller ikke er utstyrt med fingeravtrykkleser.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.