Apple-trusler torpederte ekstern DVD-brenner for Mac

Trusler fra Apple gjorde at leverandøren måtte trekke sin eksterne DVD-brenner for Mac fra markedet.

Blant de store forbedringene som Apple har kommet med de siste månedene, er applikasjonen iDVD som lar brukerne brenne sine egne DVD-skiver. Haken ved produktet er at iDVD virker bare på de interne DVD-drevene som Apple selv utstyrer sine Mac med. Siden ikke alle ønsker å kjøpe en ny Mac bare for å få en DVD-brenner, har høyrøstede kunder krevet en tilrettelegging av iDVD, slik at de kunne nøye seg med å kjøpe en ekstern DVD-brenner.

I juli etterkom Other World Computing dette ønsket, og la ut for salg en ekstern DVD-brenner med en programvaresnutt som de kalte "DVD Enabler". Denne snutten fikset iDVD slik at programmet kunne brukes til å brenne DVD-er også på eksterne brennere.

Ifølge Other World Computing var reaksjonene på dette produktet svært positive, og brukerne benyttet kombinasjonen iDVD, DVD Enabler og det eksterne drevet til å kopiere egne videoopptak og bilder, og til å ta sikkerhetskopier av viktige data, spesielt svært store filer. De brente DVD-skivene kunne spilles av på de fleste DVD-spillerne, også dem tilknyttet Windows-drevne PC-er.

Reaksjonen fra Apple var langt fra positiv. Other World Computing ble kontaktet av selskapets jurister. De påstod at DVD Enabler krenket Apples opphavsrett, og viste til den svært kontroversielle DMCA - Digital Millennium Copyright Act, loven som blant annet gjør at utenlandske kryptografer ikke lenger tør delta på fagkongresser i USA.

Les også

12. august sendte Other World Computing ut en pressemelding som fortalte at DVD Enabler øyeblikkelig var trukket fra markedet, trass i svært positive reaksjoner fra kundene. Den forklarte at forretningens drift er avhengig av å videreføre det langvarige og gode forholdet til Apple.

Cnet siterer en tidligere Apple-ansatt som i dag lever av å redigere et daglig nyhetsbrev om selskapet. Han er overbevist om at Apples motiv for å begrense iDVD til interne drev, er å tvinge folk til å kjøpe nye Mac-modeller.

Til toppen