FORBRUKERTEKNOLOGI

Apple uten iMac i flere måneder

Apples nye iMac-modell er blitt forsinket. Dette får konsekvenser siden produksjonen av dagens modell er stoppet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. juli 2004 - 12:29

Apple har ifølge News.com bekreftet at selskapet jobber med et helt ny iMac-modell, men også at den ikke vil være klar før i september. På det tidspunktet vil selskapet for lengst ha gått tom for dagens modell. Selskapet tar ikke lenger imot bestillinger på iMac, og det vil ikke ha noen iMac-modell å selge før den nye utgaven kommer i september. Dagens modell, med LCD-skjerm, kom på markedet i begynnelsen av 2002.

- Vi planla å ha vår nestegenerasjons iMac klar på det tidspunktet hvor lageret med dagens iMac-modeller ble tømt - i løpet av de neste, få ukene, men planleggingen vår har tydeligvis ikke vært helt perfekt. Vi beklager det eventuelle besværet dette måtte føre til for våre kunder, sier en talsperson for Apple i en uttalelse.

Det var i utgangspunktet forventet at Apple ville lansere den nye iMac-modellen denne uken. Apple-aksjen sank i to omganger denne uken, først da Steve Jobs unnlot å lansere den i hovedtalen under denne ukens WWDC 2004-utviklerkonferanse, deretter på torsdag da forsinkelsen ble kjent for Wall Street.

Hva forsinkelsen skyldes, er ikke kjent. En mulig årsak er at IBM har hatt problemer med å levere nok G5-prosessorer. Det er dog ikke kjent om den nye iMac-modellen kommer til å bruke G5. En annen mulig årsak er at Apple har funnet en feil i iMac-designen i siste øyeblikk.

Uansett mener analytikere News.com har vært i kontakt med, at situasjonen er oppsiktsvekkende. Ingen kan engang huske at en datamaskinleverandør har gått tomme for den gamle modellen før de har kommet med den nye. Et slikt opphold i salget kan få betydning for Apple resultater i denne perioden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.