BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple utnevner kvalitetskontrollør

Jeff Williams skal hindre ny «Antennagate».

22. juli 2010 - 11:30

Den nye iPhone 4 selger som varmt hvetebrød, selv om signalet forsvinner når du holder telefonen på en bestemt måte.

Slike fadeser vil Apple nå sette en stopper for. En av bedriftens gamle ringrever, Jeff Williams, er i følge Appleinsider.com nå utnnevnt til sjef for selskapets kvalitetskontroll på produktnivå.

Williams har siden 2004 vært Vice President of Operations. Før dette var han selskapets innkjøpssjef med globalt ansvar. Opprinnelig kommer han fra IBM.

Apple har som de fleste andre produksjonsbedrifter også tidligere hatt ansatte med spesielt ansvar for å holde oppsyn med kvalitetskontrollen. At en erfaren tungvekter som Williams nå for ansvaret for denne jobben, tyder på at toppledelsen med Steve Jobs i spissen nå ser et særskilt behov for å holde kvalitetskontrollen i tømmene.

Mens Jeff Williams tidligere tilhørte mellomlederskiktet, blir han nå medlem av Apples toppledelse. Han blir direkte underlagt chief operations officer Tim Cook, som rapporterer direkte til Steve Jobs.

Selv om Apple avviser at det er noen sammenheng mellom antenneproblemene og den nye toppstillingen, er det et faktum at Williams har hatt mer enn én finger på produksjonen av iPhone.

Som Apples «forsyningsminister» har han hatt tett kontakt med selskapets kinesiske underleverandører. Hvis noe svikter kvalitetsmessig, er det som oftest i denne delen av kjeden problemet oppstår.

I Williams stillingsinstruks heter det at han skal sørge for at Apples produkter «til enhver til møter de høyest mulige kvalitetsstandarder».

Det er for øvrig ikke bare antennen på iPhone 4 som har voldet Apple hodebry den siste tiden. Også den gjeveste utgaven av den stasjonære iMac-datamaskinen har hatt utfordringer. Kunder klaget på misfarging av 27 tommersskjermen, og Apple måtte til slutt introdusere en tilbakeleveringsplan med delvis refusjon.

Torsdag i forrige uke holdt Steve Jobs en pressekonferanse der han blant annet snakket om antennesaken - på amerikanske folkemunne kalt «Antennagate». Han trakk fram flere konkurrerende modeller med samme problem, og mente saken var svært overdrevet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.