– Apple utvider teknologiavdeling i Sverige

Satser videre på avansert kartteknologi.

– Apple utvider teknologiavdeling i Sverige
Apple Maps 3D-visning av Mobile Heights Business Center i Lund, Sverige Bilde: Skjermbilde av Apple Maps

Apple er i ferd med å bygge ut selskapet svenske teknologiavdeling, som befinner seg i Lund i nærheten av Malmö. Dette skriver Di Digital, basert på avsløringer gjort av den nyhetstjenesten Rapidus.

Apple skal i november i fjor ha opprettet det som skulle være et midlertidig kontor på 800 kvadratmeter ved Mobile Heights Business Center i Lund. Men nå skal arealene ha blitt økt, og antallet ansatte skal ha vokst siden etableringen.

Leste du denne? Apple kjører gatelangs 

3D-modellering

Ifølge Di Digital skriver Rapidus at avdelingen skal videreutvikle 3D-teknologien som er tilgjengelig i blant annet Apple Maps. Denne teknologien fikk Apple tilgang til gjennom oppkjøpet av svenske C3 Technologies i 2010, et selskap som var blitt spunnet ut av forsvarskonsernet Saab.

Tidligere har C3 lisensiert ut teknologien til en rekke leverandører av karttjenester, inkludert norske Schibsted, svenske Hitta.se og Here-virksomheten til finske Nokia.

Les mer: Lagde Stockholm i 3D med missilteknikk

Flere oppkjøp

I 2010 kjøpte Apple dessuten Polar Rose, som også hører hjemme i Malmö-regionen. Dette selskapet utviklet teknologi for ansiktsgjenkjenning.

Et tredje svensk oppkjøp, ble gjort 2013. Apple kjøpte da AlgoTrim, som fram til da leverte komprimeringsteknologi til blant annet Android-mobiler. Dette selskapet holdt til i Malmö.

Bakgrunn: Apple kjøper svensk for tredje gang