BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple vant første kopi-runde

Japanske Sotec kan ikke produsere eller distribuere ytterligere maskiner av typen eOne så lenge rettsaken mot Apple Computer pågår. Dermed tok Apple første stikk i saken der selskapet stevnet Sotec for å ha kopiert designet til de kjente iMac-maskinene.

Frode Eriksen
23. sep. 1999 - 13:45

Det er en domstol i Tokyo som har stanset iMac-klone-salget til Sotec, og i kjennelsen fra selskapet heter det at den ligner såpass på iMac-maskinene at den kan forvirre kundene.

Apple Computer melder at stevningene rettet for amerikansk rett kommer opp senere, og selskapet vil kreve det samme der som i Japan. Det vil si at maskinene endrer design, eller tas helt av markedet. Selskapet vurderer også å kreve erstatning for det de kaller tyveri av design.

Ifølge nyhetstjenesten iMac News førte denne kjennelsen til at Sotec-aksjen falt på Tokyo-børsen med mellom 15-25 prosent.

Sotec gir set imidlertid ikke ennå og planlegger allerede nå å endre designet på maskinen, slik at salget kan fortsette under rettssaken. Slike maskiner kan være på markedet allerede neste måned og skal ikke kunne forveksles med iMac, melder Sotec.

eOne ble første gang solgt 21. juli til vel 20 prosent lavere pris enn iMac-maskinene. Apple Computer har også stevnet andre selskap for å ha stjålet iMac-design, og sakene mot eMachines og Future Power.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra