BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple-vekst til høsten

I en kvartalsrapport til amerikanske børsmyndigheter melder Apple at selskapet venter vekst i omsetningen i tredje kalenderkvartal 1998.

Jens Kanden
20. mai 1998 - 13:35

Hvert kvartal må børsnoterte amerikanske selskaper levere en såkalt 10-Q-rapport til børsmyndighetene (Securities and Exchange Commission - SEC). I en nylig innlevert 10-Q-rapport, melder Apple at selskapet venter oppgang i omsetningen i forhold til foregående kvartal i sitt fiskale fjerdekvartal 1998 som sammenfaller med tredje kalenderkvartal. Apple venter oppgang i forhold til samme kvartal året før i fiskalt førstekvartal 1999 - som avsluttes i desember 1998.

Nedgang i omsetning har vært gjennomgangtonen for Apple siden fiskalt 1995 - som var siste året Apple hadde oppgang i omsetning i forhold til foregående år. Selskapet har opplevd omsetningsnedgang fra kvartal til kvartal siden fiskalt fjerdekvartal 1996.

Selskapet har som kjent levert plusstall i de to siste kvartalene ved å stagge kostnadene. Analytikere har imidlertid påpekt at selskapet er nødt til å få opp omsetningen for å henge med i en bransje preget av sterk vekst. I de to første kvartalene i fiskalt 1998, omsatte Apple for tre milliarder, en nedgang på 20 prosent i forhold til samme periode i fiskalt 1997.

Nå tror altså selskapet på vekst, noe som - i fiskalt 1999 - kan gi første omsetningsvekstår for Apple siden 1995.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.