Apple venter salgsvekst i Q2

Etter at Apple leverte knalltall for fiskalt førstekvartal 1999, er det ventet at selskapet selger bra også i neste kvartal.

Etter at Apple leverte knalltall for fiskalt førstekvartal 1999, er det ventet at selskapet selger bra også i neste kvartal.

I første fiskalkvartal 1999 økte Apple omsetningen i forhold til samme kvartal året før, fra 1,58 milliarder til 1,71 milliarder dollar. Det er første gang på elleve kvartaler at Apple opplever en kvartalsvis år-for-år-økning.

Selv om omsetningen i fiskalt andrekvartal 1999 blir lavere enn fiskalt førstkvartal 1999, uttaler finansdirektør Fred Anderson i Apple Computer til Reuters at han venter økning i omsetningen i annet fiskalkvartal 1999 i forhold til året før. Selskapet solgte for 1,4 milliarder dollar i annet kvartal 1998.

Andre kvartal er tradisjonelt Apple Computers svakeste kvartal, så det er ingen overraskelse at selskapet venter en sekvensiell omsetningsnedgang.

Til tross for salgsøkningen, er Anderson forsiktig med å love salgsvekst utover fiskalt andrekvartal.

Selskapet venter et fall i bruttomarginer fra knallsterke 28,2 prosent til 25 prosent i andre kvartal, som følge av mer aggressiv prising av de nye iMac- og G3-modellene.

Når det gjelder overskudd i andre kvartal ligger foreløpig konsensus på Wall Street på 54 cent per aksje. Dog melder nettstedet Apple Reckon at det venter et Apple-overskudd i fiskalt andrekvartal 1999 på råsterke 84 - 94 cent per aksje, langt over markedet. Selv om det er rimelig optimistisk har nettstedet vist en solid evne til å treffe blinken når det gjelder Apple.

Til toppen