KARRIERE

Apple-verktøy for interaktive e-bøker

Det er trolig dette den «spesielle mediebegivenheten» vil dreie seg om.

Faksimmile av innkallingen til Apples spesielle mediebegivenhet i New York 19. januar.
Faksimmile av innkallingen til Apples spesielle mediebegivenhet i New York 19. januar.

Apple har innkalt til en «spesiell mediebegivenhet innen utdanning» i New York torsdag 19. januar. Hete tips, underbygget av velorienterte lekkasjer til Wall Street Journal og Ars Technica, går ut på at det har noe med lærebøker å gjøre, nærmere bestemt lære-e-bøker.

I sin Steve Jobs-biografi forteller Walter Isaacson hvordan den avdøde Apple-gründeren så fram til å revolusjonere lærebøker ved å gjøre dem digitale, interaktive og – naturligvis – basert på nettbrettet iPad.

Wall Street Journal tror Apple vil kunngjøre lærebøker optimalisert for iPad, samt partnerskap med skolebokforlag, blant dem McGraw-Hill, muligens også Pearson, Houghton Mifflin og Cengage Learning.

Ars Technica tror hovedpunktet på dagsorden i New York vil være kunngjøringen av forfatterverktøy for interaktive lærebøker basert på Apples iBook-plattform.

Denne plattformen støtter e-bøker med lyd og video, samt en viss grad av interaktivitet.

Det snakkes om at verktøyene skal gjøre det like enkelt å lage interaktive e-bøker som det i dag er å skrive tekst med Microsoft Word eller snekre musikk med Mac-applikasjonen GarageBand.

Apple tar trolig sikte på å meisle ut en rolle for seg selv innen digitale læremidler tilsvarende den de har inntatt innen annen digitalt innhold: De tilbyr dingsene for folk til å se, spille og høre. De tilbyr en utviklerplattform og en distribusjonsplattform. De er ikke selv engasjert i selve produksjonen av innhold.

Dette bekreftes overfor Ars Technica av toppsjef Matt MacInnis i Inkling, et selskap som allerede er engasjert i «smartbooks» for iPad. Han tror Apples initiativ kan ryste lærebokmarkedet på samme måte som iTunes rystet musikkbransjen, og bidra til å gjøre Inkling og andre pionerer synlig.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.