Apple: Vi vil slå fjorårets iPhone-rekord

Alt tyder på knallbra forhåndsbestillingstall.

Apple: Vi vil slå fjorårets iPhone-rekord
Nye iPhone-modeller leser forskjellig berøringsstyrke på skjermen, har bedre prosessor og bedre kamera. Det slår tydeligvis an. Bilde: Apple

I fjor, da iPhone 6 og 6 Plus ble lansert, slo Apple sine egne rekorder med 10 millioner solgte enheter over den første helgen.

Nå melder selskapet (via CNBC) at de er i rute til å slå denne rekorden, basert på forhåndsbestillingstallene. Muligheten for å bestille de nyannonserte 6S-modellene ble åpnet i helgen, og Apple sier at de første tallene er svært lovende.

Les også: iPhone-salget skyter til værs. iPad stuper

Det meldes også at det allerede er vanskeligheter med å få bestilt den største iPhone 6S Plus-modellen, og Apple sier at etterspørselen etter 5,5-tommers-varianten har overgått deres egne beregninger. Selskapet lover at de jobber med å ha nok enheter tilgjengelige på lanseringsdagen neste fredag.

Kina leder an

iPhone 6S-modellene er foreløpig mulige å forhåndsbestille i utvalgte land, blant annet USA, Storbritannia, Australia, Canada, Frankrike og Tyskland. Nykommeren i år er Kina, som er for første gang med som den første bølgen av landene som får mobilen. Det er trolig en god del forhåndsbestillinger som kommer derfra.

Telefonene slippes den 25. september i denne første gruppen med land, øvrige lanseringsdatoer er ikke bekreftet foreløpig (heller ikke for Norge).

Flere analytikere peker på Kina som landet med massiv vekstpotensiale når det gjelder Apple-produkter, og ifølge nettstedet iPhone Inventory, som sporer bestillingsstatus på produktene, er samtlige nye iPhone-modeller satt opp med flere ukers ventetid i Kina.

I resten av landene er det stort sett tre til fire ukers ventetid på samtlige 6S Plus-varianter, mens 6S-modellene er bredere tilgjengelige.

Les også: Venter ytterligere iPhone-rekorder

Med Kina nå på laget er det åpenbart duket for enda bedre salgstall for iPhone. Dette vil helt klart være beroligende for investorer som var usikre på hvordan landet ville motta produktene, spesielt med tanke på ustabilt aksjemarked.