BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple vil designe egne mikrobrikker

Kan gi selskapets produkter unike egenskaper.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. apr. 2009 - 13:43

Apple er i ferd med å ansatte en rekke eksperter og teknikere med erfaringer fra ulike deler av halvlederindustrien. Ifølge Wall Street Journal er de to mest oppsiktsvekkende ansettelsene nå Raja Koduri og Bob Drebin. Begge kommer fra lederstillinger i AMDs grafikkproduktgruppe, også kjent som ATI.

Men Apple skal også ha knyttet til seg minst hundre personer med erfaring fra selskaper som Intel, Samsung og Qualcomm.

Samtidig søker Apple nå i flere stillingsannonser etter flere titalls personer som kan bekle stillinger knyttet til design av mikrobrikker. Wall Street Journal gjengir følgende tekst fra en annonse:

«testing the functional correctness of Apple developed silicon»

Mange av stillingsannonsene er tilgjengelige her.

I fjor kjøpte Apple brikkedesignselskapet P.A. Semi, som var eksperter på laveffekts mikroprosessorer.

Ifølge Wall Street Journals ikke navngitte kilder, kan Apple bruke internt utviklede brikker til kraftig å redusere strømforbruket til mobile enheter som iPod og iPhone, men også til å levere kraftigere grafikkytelse.

I tillegg mener kildene at en overgang til mer egenutviklede brikker kan bety at selskapet i mindre grad trenger å dele detaljer om selskapets planer med eksterne selskaper. Apple er kjent for å være svært lite villige til å si noe om framtidige produkter. Samtidig skjer det svært ofte at detaljer om kommende produkter lekker ut. Dette kan være bevisste lekkasjer fra selskapet selv, men informasjonen kan også stamme fra underleverandører som har kjennskap til Apples planer.

Allerede nå skal Apple i iPhone benytte ARM-baserte mikroprosessorer som inkluderer funksjonalitet utviklet av Apple. Disse prosessorene produseres av Samsung.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.