MOBIL

Apple vil gi «alle» muligheten til å gjøre reparasjoner

Apple vil gjøre redskaper, deler og dokumenter som trengs for å reparere selskapets datamaskiner og telefoner, tilgjengelig for vanlige amerikanere, ifølge Det hvite hus.

Deler og redskaper for å reparere datamaskiner og mobiltelefoner fra Apple, skal nå bli tilgjengelig for alle amerikanere.
Deler og redskaper for å reparere datamaskiner og mobiltelefoner fra Apple, skal nå bli tilgjengelig for alle amerikanere. Foto: Apple
25. okt. 2023 - 05:51

Alt vil bli gjort tilgjengelig til rimelige priser for kunder og verksteder i hele USA, kunngjorde Lael Brainar tirsdag. Hun leder USAs økonomiske råd, som gir råd til Det hvite hus.

Tiltaket er del av et initiativ fra Biden-administrasjonen for å få Kongressen til å vedta lover som krever slike tiltak landet rundt.

Formålet er å fremme konkurranse og kvitte seg med løsninger som medfører høyere kostnader for kundene. Sentralt er at vanlige folk skal få bedre muligheter til å fikse det de eier, fra traktorer til smarttelefoner.

Rett til å reparere

Brainard påpeker at California, Colorado, New York og Minnesota allerede har vedtatt lover som krever at kundene skal ha en såkalt rett til å kunne reparere produktene de kjøper, og at mer enn 30 andre delstater har inne lignende lovforslag til behandling.

Apple har fått kritikk for at produktene deres er vanskelig å få reparert, og for å ha gitt lite støtte til kunder som vil gjøre reparasjoner.

For å imøtegå kritikken begynte selskapet å distribuere deler og manualer til noen uavhengige verksteder i 2019. I august ga Apple støtte til en «rett til å reparere»-lov i California, der selskapet har base.

PST, FBI og en rekke andre internasjonale aktører tok denne måneden ned et ruternettverk som ble benyttet av en kjent russisk hackergruppe.
Les også

PST varslet norske ruter-eiere om sikkerhetshull

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.