AVTALER & KONTRAKTER

Apple vil ha «Kinect-oppfinnere»

Sikler på israelske sensorer.

Det israelske teknologiselskapet PrimeSense utviklet de første Kinect-løsningene som ble lansert til Xbox. Nå skal selskapet ha kommet i søkelyset til Apple.
Det israelske teknologiselskapet PrimeSense utviklet de første Kinect-løsningene som ble lansert til Xbox. Nå skal selskapet ha kommet i søkelyset til Apple. Bilde: PrimeSense.com
18. nov. 2013 - 08:24

Det israelske selskapet PrimeSense står bak avansert sensorteknologi, som ble benyttet av Microsoft da de utviklet suksessproduktet Kinect til sine Xbox-spillkonsoller. Nå er selskapet i Apples oppkjøps-søkelys, ifølge en rekke nyhetskilder.

Det var den israelske nyhetssiden Calcalist som først meldte om det mulige oppkjøpet, men selskapet selv går langt i å benekte oppkjøpsspekulasjonene. Ifølge den israelske primærkilden skal prisen være på 345 millioner dollar, 2,1 milliarder norske kroner, men dette skal så langt ikke være avklart.

PrimeSense lager såkalte 3D sensorer, som blant annet gjør det mulig å styre en lang rekke enheter. Selv om Microsoft har valgt å bruke egenutviklet teknologi på sine nye versjoner av Kinect har selskapet utviklet en rekke løsninger basert på de samme prinsippene. Slashgear melder at selskapet har utviklet en ny sensor som har fått navnet Capri. Dette er en mye mindre utgave av den opprinnelige Kinect-sensoren og kan passe inn i små enheter som smarttelefoner og nettbrett.

Ifølge Slashgear skal det også være dette teknologi-konseptet som har gjort Apple interessert i selskapet.

– PrimeSense er ledende på 3D-teknologi i markedet. Vi er fokusert på å bygge et fremgangsrikt selskap som skal bringe 3D sensorer og «Natural Interaction» til massene gjennom en rekke markeder, som for eksempel interaktive stueløsninger og mobile enheter. Vi gir ikke kommentarer på hva noen av våre partnere, kunder eller potensielle kunder foretar seg, og vi forholder oss ikke til rykter eller resirkulerte rykter, skriver selskapet i en kunngjøring til teknologi-nettstedet AllthingsD.

Om det blir noe av oppkjøpet, som ifølge AllthingsD kan bli annonsert i løpet av de neste to ukene, gjenstår å se. Det vil i så fall kunne gi ny næring til spekulasjoner om at Apple vil lansere et eget fjernsynsapparat og nye sensor-baserte funksjoner i sine etablerte produkter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.