JUSS OG SAMFUNN

Apple vil ikke kommentere norske krav

Apple vil ikke kommentere de norske kravene tiliTunes, men selskapet kan lett stenge iTunes i Norge.

7. juni 2006 - 09:06

Forbrukerombudet har nå gitt Forbrukerrådet medhold i kravene rådet har stilt overfor Apple og deres nettmusikk-butikk iTunes. Nå har Apple inntil 21. juni - om bare to uker - bestemme seg for hva man skal gjøre.

    Les også:

Listen over krav er lang, og inkludere krav om at kundene må kunne gjøre om filer i Apples Fairplay-filformat (basert på AAC) til andre filformater. I tillegg påpeker Forbrukerombudet at Apple ikke kan fraskrive seg alt juridisk ansvar eller endre rettigheter på allerede kjøpte filer.

Hva Apple nå skal gjøre vil ikke selskapet svare på. Apple Norge henviser til Apple Sverige og informasjonssjef Fredrik Hallstan.

- Vi har nettopp fått brevet og jeg kan ikke kommentere hva vi skal gjøre, sier Hallstan til digi.no.

Fristen er kort og kravene er mange. Er det noen sjanse for at dere kommer til å gjøre disse veldig omfattende endringene, spør digi.no, men Hallstan vil ikke kommentere spørsmålet.

- Er det aktuelt å stenge den norske iTunes, spør digi.no, men heller ikke det vil Hallstan svare på.

digi.no får vite at iTunes er tilgjengelig for kunder i 21 land og at Apple bruker adressen på kredittkortet man benytter for å sile ut kundene som kan handle. Apple har derfor et effektiv våpen som vil stoppe så og si alle norske kunder dersom selskapet skulle bestemme seg for å stenge iTunes for norske brukere.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.