Apple vil saksøke Kodak

- Det er nettopp Apple som har bidratt til konkursen vår, svarer de.

Apple vil saksøke Kodak

- Det er nettopp Apple som har bidratt til konkursen vår, svarer de.

I forrige måned ble det kjent at Kodak søker konkursbeskyttelse. Det amerikanske industrieventyret som ble startet for over 120 år siden har ikke tjent penger på årevis, og sliter med enorm gjeld.

Det hindrer ikke Apple fra å saksøke fotogiganten, som selv om de utviklet det første digitale fotoapparatet ikke klarte å henge med i utviklingen og nå står på kanten av stupet.

Apple har bedt om rettens velsignelse til å saksøke Kodak for brudd på deres patentrettigheter, som omhandler teknologi brukt i skrivere, digitale kameraer og digitale bilderammer.

Amerikansk konkurslov står ikke i veien for et slikt søksmål, som etter planen skal opp for USAs internasjonale handelskommisjon, ITC (International Trade Commission), og en tilsvarende sak som skal prøves for en føderal domstol i New York. Det melder Bloomberg.

Kodak har selv saksøkt Apple samt HTC, for brudd på deres patenter blant annet innen forhåndsvisning av bilder.

Kodak sa i forrige uke at konkursen deres ikke endrer det faktum at selskapet har investert mye i digital fototeknologi, og at de fortsatt søker lisenskompensasjon for sine oppfinnelser.

- Apple burde ikke benytte konkursen som et påskudd for å forstyrre Kodaks håndhevelse av sine patenter. Det er nettopp patentkrenkelser fra selskaper som Apple, som fortsetter å krenke Kodaks immatrielle rettigheter og nekter å kompensere rimelig for det, som har bidratt til våre omstendigheter, heter det i en uttalelse fra Kodak som Bloomberg gjengir.

    Les også:

Til toppen