Apple vil stenge RealNetworks ute

Apple mener iPod-brukerne kun skal kunne laste ned musikk fra Apples egen nettbutikk, og varsler søksmål mot RealNetworks.

Apple mener iPod-brukerne kun skal kunne laste ned musikk fra Apples egen nettbutikk, og varsler søksmål mot RealNetworks.

Apple, som nylig lanserte en ny versjon av den populære iPod-musikkspilleren, varsler rettstvist mot RealNetworks.

Årsaken er at RealNetworks har laget en tjeneste hvor det er mulig å overføre musikk fra RealNetworks nettbutikk til iPod-spilleren. Apple mener dette er på linje med innbrudd.

- Vi er forbauset over at RealNetworks har adoptert taktikken og etikken til en hacker for å bryte seg inn i iPod, melder selskapet.

Apple har lagt opp til en lukket tjeneste, hvor det kun skal være mulig å laste ned musikk fra Apples egen nettbutikk til iPod-en.

Apple varsler nå rettstvist mot RealNetworks. Selskapet antyder også at det er sannsynlig at det vil endre iPod-programvaren slik at det ikke blir mulig å bruke RealNetworks-teknologien på musikkspilleren.

Det skjer etter at RealNetworks meldte på mandag at det har laget en ny tjeneste, "Harmony", som gjør det mulig å overføre musikkspor fra nettbutikken Realplayer Music store til iPod-en.

    Les også:

RealNetworks forsvarer tjenesten med at det er brukerne selv som bør få bestemme hvilken musikk de har på iPod-en.

- Tjenesten følger en tradisjon med en fullstendig lovlig, uavhengig utvikling for å oppnå kompabilitet, melder RealNetworks.

RealNetworks viser også til rettighetslovgivning som sier at det er lov å lage kompatibel programvare.

Eksperter sier det er vanskelig å spå hvem som vil vinne frem i retten, skriver Wall Street Journal.

Til toppen