Apple vil tilby iPod med ubegrenset musikk

Apple skal være i forhandlinger med de store plateselskapene om helt ny salgsmodell for iTunes.

Apple vil tilby iPod med ubegrenset musikk

Apple skal være i forhandlinger med de store plateselskapene om helt ny salgsmodell for iTunes.

Apple vil tilby iPod og iPhone med fri tilgang til all musikken i iTunes mot et engangstillegg i prisen. Modellen skal minne om den «comes with music»-avtalen Nokia allerede har gjort med Universal Music.

Ifølge Financial Times skal ordningen gjelde i hele musikkspillerens levetid. To ledere som har kjennskap til forhandlingene forteller at Apple så langt har tilbudt 20 dollar per enhet. Dette er langt lavere enn de nesten 80 dollar Nokia betaler.

Kildene til Financial Times mener det er stor interesse for slike ordninger blant konsumentene og at kundene kan være villige til å betale opptil 100 dollar for å få varig tilgang til musikken, eventuelt en månedlig avgift på 7 til 8 dollar. Men den sistnevnte vil kun kunne tilbys sammen med iPhone.

Men begge disse ordningene betyr trolig at musikken vil være utstyrt med kopisperrer.

Ifølge Financial Times kan det likevel være aktuelt å la abonnenter beholde opptil 50 spor i året, uavhengig om de bytter avspiller eller om abonnementet forfaller.

Når Apple eventuelt vil lansere en slik ordning, er ukjent, men ifølge Financial Times skal Nokia tilby mobiler med fri tilgang til selskapets musikkbibliotek i løpet av andre halvdel av 2008. Det er ventet at selskapet da vil ha på plass avtaler med flere enn bare Universal.

Til toppen