Apple viste fram ny versjon av Mac OS X

Apple vil fokusere på ytelse i neste versjon av selskapets operativsystem.

Apple viste fram ny versjon av Mac OS X

Apple vil fokusere på ytelse i neste versjon av selskapets operativsystem.

Selv om den nye iPhone-modellen fikk mesteparten av oppmerksomheten da Apple i går dro i gang årets World Wide Developers Conference (WWDC), hadde selskapet også andre kunngjøringer å komme med.

    Les også:

Mac OS X, Apples operativsystem, skal om et års tid komme i en ny versjon, Snow Leopard (10.6). Denne versjonen ble i går vist fram til WWDC-deltakerne.

I stedet for å fokusere først og fremst på ny funksjonalitet, skal Snow Leopard inkludere forbedringer som skal øke ytelsen.

- Vi har levert over tusen nye funksjoner til OS X på bare sju år og Snow Leopard legger grunnlaget for tusenvis av nye, sa Bertrand Serlet, senior visepresident for programvareteknikk hos Apple. Han sa videre at Apple nå har trykket på pauseknappen for funksjonaliteten for å kunne perfeksjonere operativsystemet.

Snow Leopard skal gjennom en ny teknologi kalt «Grand Central» tilby langt bedre støtte for flerkjernede prosessorer. Operativsystemet skal inkludere støtte for Open Computing Language (OpenCL), som kan brukes til å utnytte grafikkprosessorenes regnekraft til annet enn grafikk. OpenCL er basert på programmeringsspråket C og er foreslått som en åpen standard.

Dessuten skal den teoretiske grensen for systemminne økes til 16 terabytes.

Apple lover en ny versjon av selskapet multimedie-teknologi, Quicktime X, som skal gi mer effektiv avspilling av både lyd og video. Dessuten loves det at nettleseren Safari skal være ledende når det gjelder Javascript-ytelse, med en økning i farten på inntil 53 prosent. Men dette tallet avhenger av den underliggende maskinvaren.

I tillegg skal OS X nå få innebygd støtte for Microsoft Exchange 2007 i applikasjoner som Mail, iCal og Address Book.

I serverutgaven av Mac OS X Snow Leopard lover Apple full støtte for filsystem ZFS, bedre fjerntilgang, en adressebok-server basert på CardDAV-spesifikasjonen, en ny versjon av Podcast Producer og iCal Server, i tillegg til langt bedre ytelse i Mail Server.

Til toppen