Apple vurderer å bli teleselskap

Apple vurderer å bli teleselskap

Google var først og nå melder også Apple at de vurderer å bli et teleselskap.

Nå melder Apple seg kanskje til køen av selskaper som vurderer å by på det som blir en historisk frekvensauksjon i USA. Det ble aldri noen store 3G-auksjoner i USA, men snart skal telebransjen - og kanskje flere dataselskaper - slåss om store frekvensblokker.

Auksjonen skal skje i januar og FCC, det amerikanske teletilsynet, skal selge store frekvensblokker som er blitt ledige fordi man også i USA går over til digitale TV-sendinger. Frekvensene som blir ledige passer telebransjen - og IT-bransjen svært godt. Med frekvensene på rundt 700 MHz kan man lage raske, Wimax-lignende datanett.

Google allerede meldt sin interesse og nå påstår det kjente finansbladet Businessweek at Apple-sjef Steve Jobs vurderer å by på frekvensene. Men akkkurat hva slags nett og forretningsmodell Jobs ser for seg er ikke klart.

Og for en gangs skyld kan ikke Apple kjøre sin lukkede modell og begrense bruken til Mac. For i lisensbetingelsene ligger det en klar festbrems for Apple: Vinnerene av auksjonene må la brukere av alle typer maskiner og utstyr kunne bruke frekvensene.

FCC tror auksjonene kan innbringe hele 15 milliarder dollar - 85 milliarder kroner.

Til toppen