BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apples arvesølv til Jobs-protegéer

Fredag var siste dag for NeXT. Nå er selskapets skjebne ugjenkallelig knyttet til Apples. Så viktig er NeXT-kjøpet at Apple-sjef Gil Amelio har lagt arvesølvet i hendene på to Steve Jobs-protegéer, Avie Trevanian og Jon Rubinstein. De tidligere Next-sjefene skal lede programvare- og maskinvareutvikling - hvis suksess vil avgjøre Apples fremtid.

Jens Kanden
11. feb. 1997 - 12:00

NeXTs dager som selvstendig selskap endte formelt fredag 7. februar '97, da Apple fullførte oppkjøpet. Etter et uventet dårlige kvartal, har Apple satt i gang nok en runde med nedskjæringer og omorganiseringer.

Oppkjøpet av NeXT er bedriftskritisk for Apple. Ikke bare skal teknologien til NeXT gå inn i Apples fremtidige operativsystem. Gil Amelio, Apples toppsjef, rådfører seg jevnlig med Steve Jobs om strategi, og han har satt Avie Tevanian og Jon Rubinstein, to av Steve Jobs' protegéer, til å styre avdelingene som avgjør Apple fremtid, programvare- og maskinvareutvikling.

I et intervju med San Francisco Examiner søndag fortalte Amelio åpenhjertig om Apple. Det viktigste han sa er planene om å gjøre Mac OS til et portabelt system - slik at det kan kjøre på mange plattformer, ikke minst Intel-plattformen. Amelio ønsker å gjøre seg uavhengig av PowerPC-produsentene. Amelio forklarte også at han har stor tro på de nye maskinene som kommer, særlig Montana-serien, og at han ikke frykter kvalitetsproblemer - nå som Apple har innført et nytt kvalitetsprogram. Dét Amelio frykter, er leveringsproblemer på PowerBook. Det er nemlig store problemer med å få nok flatskjermer.

Videre forklarte Amelio at han ser på Steve Jobs som en dyktig rådgiver som kan bransjen og kjenner Apple godt, men at det er han (Amelio) som tar avgjørelsene.

Amelio avsluttet intervjuet med å be kundene om fortsatt å ha tro på Apple. En snuoperasjon er ikke noe pent syn, men Amelio, som har vært i gjennom tre-fire snuoperasjoner, forteller at det er lys i enden av tunnelen. Men det er fortsatt langt igjen å gå.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.