BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apples Cube - "knasende god"

Apples nye kompaktmaskin, Cube, ser ikke ut til å tåle presset - bokstavelig talt. Én atmosfæres trykk er ganske enkelt for mye.

Det har de siste dagene vært mye snakk om Apples Cube. Nå er det imidlertid ikke positiv omtale av design og god funksjonalitet som er i fokus, men det faktum at mange brukere opplever at plastkarosseriet som holder innmaten i maskinen på plass, sprekker opp.

Maskinen, som sees på av mange Mac-entusiaster som en "fashion statement", et moteobjekt, blir derfor ikke veldig pen å se på og det er derfor mange som har levert klage på dette.

Apple hevder på sin side at sprekkene ikke er sprekker men sveisekanter, og at det slett ikke er snakk om noen feil. Selskapet har likevel tilbudt brukere å sende inn maskinene sine til innbytte. Dette skjer imidlertid på ett vilkår: Kundene må signere en såkalt "non-disclosure agreement", dvs. en avtale som kort sagt sier at den som signerer ikke har lov til å snakke om det. Et brudd på avtalen kan bety et mindre lykkelig økonomisk steg for kunden.
ZDNet har nå fått tak i eksemplarer av den omstridte Mac-modellen. Den amerikanske nettavisen har fotografert disse maskinene og målt dybden i "sveisekantene" - og funnet ut at disse i mange tilfeller var mye dypere enn det Apple ville innrømme.


Av samtlige tolv modeller som ble undersøkt (alle var splitter nye og fremdeles innpakket i original-emballasjen) ble det funnet grunne sprekker som krysset mønsteret på toppen av enheten. I tillegg ble det funnet diagonale streker som krysset det øvre høyre hjørnet på alle modellene. Ved å fylle disse strekene med blekk og studere utseendet ved gjennomlysning fant de at materialet også var porøst lengre inn enn selve sprekken gikk.

ZDNet fant heller ikke at noen av sveisekantene var hevet, slik sveisekanter normalt sett er, men at alle var senket i plastmaterialet. Flere av de splitter nye maskinene ZDNet fikk tak i hadde også merker som ledet lys tvers igjennom og inn på metallrammen på innsiden.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.