Apples iPod kobles til Nike joggesko

Apples iPod kobles til Nike joggesko

Sammen med Nike viser Apple at deres iPod også kan brukes som data-mottaker.

Apple klarer stadig å ligge i forkant i utviklingen av nye produkter, denne gang i samarbeid med Nike. De to selskapene utvikler nå et trådløst system for overføring av data mellom sensorer av forskjellige typer og iPod-spillere.

Det er gjennom et samarbeid med Nike at Apple avduker mulighetene. De nye Nike+ -joggeskoene har et en liten lomme i sålen. I denne kan det puttes en sensor som registrerer data om hvor lenge brukeren har løpt, distanse, takt og kaloriforbruk. Dette overføres trådløst til en mottaker som kobles til iPod Nano, hvor informasjonen kan vises på skjermen eller gjengis over hodetelefonen.

Apple skriver i en pressemelding at systemet, som kalles Nike+iPod Sport Kit, også vil kunne spille av musikk som passer til joggerens tempo.

Dataene fra joggeturen kan automatisk sendes til en personlig joggerlogg på nettstedet nikeplus.com når spilleren synkroniseres med iTunes-programmet.

Nike+iPod Sport Kit, som består av sensoren og den trådløse mottakeren, skal trolig komme på markedet i slutten av juni. Prisen er oppgitt til å bli 29 dollar.

Til toppen