Apples logikk: 3G = 4G

Korrekt betegnelse på nye iPad, hevder de.

Apples logikk: 3G = 4G
Fremstillinger som denne har vekket protester fra forbrukermyndigheter i mange land, inkludert i Norge. Apples nyeste iPad støtter bare «4G»/LTE-nettverk på radiofrekvenser som benyttes i Nord-Amerika. Bilde: Apple.no

Apple avviser at de lurer kunder med betegnelsen «iPad med Wi-Fi + 4G», selv om produktet kun støtter «4G»/LTE-mobilnett på radiofrekvenser i Nord-Amerika.

Selskapet må forsvare seg i en føderal australsk domstol, etter et søksmål om misvisende og falsk markedsføring av nettbrettet.

Nå påstår de at de aldri markedsførte produktet som kompatibelt med landets 4G/LTE-baserte mobilnett, ifølge AppleInsider som siterer avisen The Australian.

Apples nye iPad sett fra et utstillingsvindu i Sydney.
Apples nye iPad sett fra et utstillingsvindu i Sydney. Bilde: Reuters/Scanpix

Hevder 3G er 4G

Samtidig argumenteres det for at det er australske mobilnett som er feilmerket, ikke nye iPad.

De eksisterende 3G-mobilnettene til mobiloperatørene Telstra, Optus og Vodafone kan kalles «4G-nettverk i tråd med akseptert bruk av 4G-beskrivelsen både regulatorisk og i bransjen, hevder Apple.

Også i Norge har markedsføringen av nye iPad vekket reaksjoner. Forbrukerombudet mener at reklamen er ulovlig.

Når høringen i Australia etter planen starter neste måned vil Apples advokater antakelig anføre at HSPA+-teknologien som er er i bruk i australske mobilnett kan klassifiseres som «4G», slik blant annet T-Mobile har gjort tidligere i USA.

digi.no har i en rekke artikler og kommentarer påpekt at 4G-begrepet kan være svært forvirrende. Les blant annet: «4G» er teknobabbel og – Alle vet at LTE ikke er 4G.

Fra før er det kjent at 3G-teknologi kan ende opp med å bli raskere enn «4G» basert på LTE-teknologien (Long Term Evoluton).

    Les også:

Les mer om:
;