Apples mobil skal trolig bruke GSM

Stemmer rykteflommen, vil Nokia og Sony Ericssons musikk-mobiler snart få en tøffere konkurrent.

Apples mobil skal trolig bruke GSM

Stemmer rykteflommen, vil Nokia og Sony Ericssons musikk-mobiler snart få en tøffere konkurrent.

Rykteflommen rundt en påstått Apple mobiltelefon blir bare stadig sterkere etterhvert som nye kilder hevder å ha fått tak i nye lekkasjer.

En av faktorene som kan ses som støtte til ryktene, er at informasjon stemmer, men ser i hvert ut til å komme fra flere kilder. Men en ting er avkreftet, mobilen skal ikke hete iPhone, for det er et varemerke Cisco eier og de lanserer sin iPhone IP-telefon i dag.

Ryktene som nå strømmer ut forteller at Apple er ferdig med designet og skal snart begynne med produksjonen. Det mest oppsiktsvekkdende er dog at Apple har valgt GSM-mobiltstandarden, ikke den amerikanske CDMA-standarden, noe som åpner for norske brukere om/når Apples mobiler kommer i salg.

Apple skal ikke ha lagt inn 3G-elektronikk, men de to modellene som ryktene forteller skal ha Edge for raskere overføring. Ryktene påstår at Apple forbereder to modeller - en med 4 og en med 8 GB flashminne. Prisene som går igjen er: 4 GB -modeller skal koste 250 dollar mens 8 GB vil koste 449 dollar i USA. Dette tilsvarer 1550 og 2790 norske kroner.

Mange tror Apple skal lansere sine mobiler på sin konferanse i januar.

    Les også:

Til toppen