BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apples nestkommanderende slutter

Operasjonssjef og nestkommanderende George Scalise slutter i Apple Computer. Scalise går til jobben som sjef i bransjeorganisasjonen for halvlederindustrien i USA. Apple kommer til å eliminere operasjonssjefstillingen etter Scalises avgang.

Jens Kanden
21. mai 1997 - 12:04

Reuter melder at George Scalise, Apple Computers operasjonssjef og toppsjefen Gil Amelios høyrehånd, slutter i selskapet for å bli sjef i Semiconductor Industry Association - bransjeorganisasjonen for den amerikanske halvlederindustrien.

Scalise og Amelio kom fra National Semiconductor til Apple for 15 måneder siden, og Scalise har vært rådgiver og høyrehånd for Amelio.

De siste månedene har Scalise hatt ansvar for Newton-divisjonen til Apple, mens selskapet har diskutert divisjonens skjebne. Det har vært intens intern debatt i Apple om Newton. Forrige uke - under World Wide Developers Conference - gjorde Steve Jobs det klart at han mente selskapet ikke hadde anledning til å styre mer enn et par store prosjekter av gangen og burde dumpe Newton. San Francisco Chronicle skriver at Scalises avgang kan bety at Apple er nær ved å selge eller reorganisere Newton-divisjonen.

George Scalise
George Scalise

Scalises avgang føyer seg inn i rekken av ledere som har forlatt Apple de siste månedene i forbindelse med omorganiseringene i selskapet. Forrige uke ble det kjent at Apples sjef for Europa, Midt-Østen og Afrika, dansken Jan Gesmar-Larsen, går til tilsvarende stilling hos Dell Computer Corp.

Scalises avgang betyr også at Steve Jobs, til tross for forsikringer om at han bare er deltidsrådgiver for Amelio, får stadig økende innflytelse.

Scalise sier til Reuter at Apple kommer til å eliminere stillingen som operasjonssjef etter hans avgang.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.