RESULTATERFINANS

Apples nye hovedkvarter godkjent

Cupertino sier ja til «romskipet».

20. nov. 2013 - 10:46

Apple får bygge sitt nye praktbygg i hjertet av Silicon Valley. Det er klart etter et enstemmig vedtak i bystyret i Cupertino tirsdag, melder San Jose Mercury News.

Dermed er siste hinder fjernet før oppføring av det spektakulære sirkelformede «romskipet». Apples nye hovedkvarter skal ved ferdigstillelse romme opptil 13.000 ansatte over fire etasjer.

Steve Jobs la selv frem planene for begeistrede politikere i byen, bare fire måneder før Apple-gründeren døde av kreft høsten 2011.

Endelig godkjennelse var regnet som en ren formalitet. Ordfører Gilbert Wong har tidligere sagt at det ville være utenkelig for Cupertino å nekte byggetillatelse.

Apple har allerede fått grønt lys til å begynne rivingen av HPs gamle campus på den aktuelle tomta, som ligger et par kilometer fra dagens hovedkvarter Infinite Loop.

Smultringbygget kommer etter alt å dømme å bli et signalbygg og en turistattraksjon i Silicon Valley når det etter planene står klart i 2016.

Bystyret i Cupertino har nylig publisert en rekke nye datasimulerte tegninger over hvordan det hele vil bli seendes ut:

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.