FORBRUKERTEKNOLOGI

Apples nye smartklokke har innebygget 4G og måler pulsen kontinuerlig

Lanserte ny Apple Watch og Apple TV.

Jeff Williams, COO i Apple viste frem nye Apple Watch Series 3.
Jeff Williams, COO i Apple viste frem nye Apple Watch Series 3. Bilde: Reuters/Stephen Lam
12. sep. 2017 - 16:00

Under et arrangement i Cupertino i USA tirsdag kveld lanserte Apple neste generasjon av Apple Watch – Apple Watch Series 3. 

En av de største nyhetene i Series 3 er at klokken har innebygget 4G. Dette er gjort via et eSIM-kort i stedet for fysisk SIM-kort, en løsning også Samsung har hatt tidligere i sine smartklokker. Med innebygget 4G er du mindre avhengig av å ha telefonen med deg, for eksempel når du trener. Du kan også ringe fra klokken, som for øvrig er vanntett.

En annen nyhet er at du kan strømme musikk direkte fra klokken, via Apple Music. Apple sa imidlertid ingenting om andre strømmetjenester, som Spotify.

På innsiden av Watch Series 3 er det en ny tokjerneprosessor. Mer prosesseringskraft gjør at du også kan bruke Siri via klokken – igjen uavhengig av telefon. Andre nyheter er innebygget høydemåler. 

Viser pulsen kontinuerlig

I forbindelse med lanseringen annonserte Apple nyheter i Apple watchOS 4. Klokkene kan nå vise pulsen din hele tiden, og kan også varsle deg hvis pulsen øker uten at du er aktiv. Du kan også få varsling ved ujevn hjerterytme. WatchOS 4 kommer 19. september.

Apple Watch Series 3 kommer i versjoner med og uten LTE.  Norge er foreløpig ikke på listen over land som får klokken med 4G i første omgang, men versjonen uten 4G kommer og vil koste fra 3590 kroner. Klokken kan forhåndsbestilles 15. september, og kommer i salg 22. september.

Apple lanserte også ny versjon av Apple TV, med nytt brukergrensenitt i 4K, støtte for HDR og kraftigere prosessor (A10X).

Apple lanserte også iPhone X og iPhone 8 / 8 Plus – les mer om det her »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.