FORBRUKERTEKNOLOGI

Apples patent kan gjøre de trådløse hodetelefonene dine gammeldagse

Høyttaleren festes på klærne, og lyden fra den oppfattes kun av bæreren. Hvis Apples patentsøknad bærer frukter, kan innovasjonen gjøre alle trådløse hodetelefoner avleggs.

Kommer hodetelefoner og ørepropper til å bli meningsløse produkter?
Kommer hodetelefoner og ørepropper til å bli meningsløse produkter? Illustrasjonsfoto: Colourbox
John Edgren, Ny Teknik
8. apr. 2022 - 19:00

Bilindustrien har testet nøytraliserende lydbølger for å sørge for at musikk fra bilstereoen kun kan høres av utvalgte passasjerer i kupeen – det er samme prinsipp som i hodetelefoner med aktiv støyredusering. Nå jobber Apple med et liknende triks. 

Selskapets «Wearable device with directional audio» beskriver en liten, bærbar høyttaler som kan fokusere lyden slik at den ikke oppfattes av omgivelsene. Apples patentsøknad bygger på beamforming, en teknologi som blant annet brukes for å sørge for at de trådløse signalene i en ruter bare skal rettes mot enheter tilsluttet til nettverket, i stedet for å sendes i alle retninger. I dette tilfellet handler det om lyder som enten forsterkes eller dempes, avhengig av retning. 

I sin patentsøknad bruker Apple beamforming for at høyttalerens lyd ikke skal foorstyrre omgivelsene. <i>Illustrasjon:  Apple</i>
I sin patentsøknad bruker Apple beamforming for at høyttalerens lyd ikke skal foorstyrre omgivelsene. Illustrasjon:  Apple

Tanken er at høyttaleren skal kunne festes på klærne, og den vil da gjøre trådløse hodetelefoner overflødige i offentlige miljøer. Apple Insider sammenligner innovasjonen med Star Treks kommunikator, det merket som besetningen i serien har på uniformen.

I likhet med trådløse hodetelefoner skal Apples enhet kunne inkludere mikrofoner. 

Denne artikkelen ble først publisert på Ny Teknik

Denne basen på Bolsjevikøya skal fullstendig ha mistet kontakten med nettet etter at forskningssenteret ble angrepet.
Les også

Hackere slettet russisk base fra nettet – de tapte dataene kan være verdt minst 100 millioner

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.