BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apples periferi-avdeling i fare

Forrige uke ble det rapportert at Apple vurdere å stoppe produksjon av blekkskrivere. Denne uken blir det sagt at hele Apples periferi-avdeling vil bli sanert. Dermed kan det bli slutt på digitale kamera, skannere, og blekkskrivere med Apple-logoen.

Jens Kanden
30. juli 1997 - 11:55

I henhold til kilder i Apple Computer, er selskapets periferi-divisjon, bestående av skrivere, skannere, og digitale kamera, under lupen. Forrige uke sa kilder i Apple at selskapet dropper samarbeidet med Hewlett Packard - som resulterte i fargeblekkskriverne StyleWriter 4100, 4500, og 6500 lansert i juni.

Periferi-avdelingen har vært under vurdering siden i fjor høst.

- Vi har mange unike teknologier som våre digitale kameraer. Spørsmålet er hvor de passer inn i produktstrategien, sa en retorisk George Scalise til digi i København i fjor høst.

I slutten av april 1997 ble det sagt at Apple var i samtaler med Fuji Xerox Co. Ltd. - som produserer periferiutstyr for Apple - om salg av periferi-avdelingen. Den gang benektet Gil Amelio at avdelingen var på blokken.

Både Amelio og Scalise har forlatt Apple siden den gang.

Tydeligvis er Steve Jobs - som nå ser ut til å være det ledelsesmesssige tyngdepunktet i Apple - av samme skeptiske oppfatning overfor periferi-avdelingen. Jobs har flere ganger uttalt at Apple må sanere produktsatsingen og satse på noen få teknologier, og han var sentral i prosessen som førte til at Newton-satsingen ble skilt ut i et eget selskap i midten av juni.

Apple har vært uvillig til å uttale seg om skjebnen til periferi-avdelingen, og det er fortsatt usikkert hva de endelige konsekvensene kan bli. Det er rimelig å anta at Apple vil fortsette å produsere laserskrivere, men ting kan tyde på at digitale kamera, blekkskrivere, og skannere med Apple-logo kan være en saga blott innen kort tid.

(Kilder: MacWEEK Online, Mac OS Rumors og MacInTouch)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.