KARRIERE

Apples PR-guru slutter etter 18 år

– Dette er vanskelig for meg.

Katie Cotton (innfelt) var kvinnen som bygget opp mye av mystikken rundt Apple. Nå takker PR-guruen av etter 18 år i selskapet.
Katie Cotton (innfelt) var kvinnen som bygget opp mye av mystikken rundt Apple. Nå takker PR-guruen av etter 18 år i selskapet. Bilde: Tim Clayton/Corbis/All Over Press & Apple
8. mai 2014 - 08:21

Det var under ledelse av Katie Cotton at Apple bygget opp et PR-team i ypperste verdensklasse, sier de med førstehånds kjennskap til hennes bidrag.

Bauta

Hun holdt en lav offentlig profil, men spilte en desto viktigere rolle i kommunikasjonstrategien og utformingen av det nærmest mytiske bildet som ble skapt av selskapet og deres nøye regisserte produktlanseringer.

Det inkluderer den vanskelige perioden da Apple risikerte konkurs midt på 1990-tallet og de mange påfølgende suksessene som fulgte gjennom 2000-tallet fram til i dag.

– Hennes PR-team kontrollerte budskapet rundt nye nøkkelprodukter på en aggressiv måte, og opprettholdt en aura av mystikk rundt selskapet og merkevaren, skriver Wall Street Journal.

Cotton var regnet som en av de mektigste kvinnene i Silicon Valley; som kommunikasjonsdirektør og øverste talskvinne jobbet hun tett med daværende toppsjef Steve Jobs og senere Tim Cook.

Stort savn

Onsdag ble det klart at hun slutter etter nærmere to tiår i selskapet. Hennes avgang vekker betydelig oppmerksomhet.

– Katie har gitt sitt aller ypperste til dette selskapet i over 18 år. Nå ønsker hun å bruke tiden sin sammen barna sine. Vi kommer virkelig til å savne henne, sier Apple-talsmann Steve Dowling til Recode.

Beslutningen om å forlate Apple var blant de vanskeligste i karrieren hennes, sier hun selv til det amerikanske teknologinettstedet.

– Dette er vanskelig for meg. Apple er del av min sjel og mitt hjerte, sier den avtroppende PR-guruen.

Hvem som vil fylle hennes sko hos IT-giganten er uklart. En kilde med «kjennskap til Apples PR-team» sier til The Verge at mulige arvtakere inkluderer interne opprykk for Steve Downling eller Natalie Kerris, begge med over ti års fartstid fra selskapets kommunikasjonsavdeling.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.