Apples saksøkes for ulovlig monopol i USA

Apple blir for tiden saksøkt fra alle kanter. Bindingen mellom iPod og iTunes er på nytt i søkelyset.

Apples saksøkes for ulovlig monopol i USA

Apple blir for tiden saksøkt fra alle kanter. Bindingen mellom iPod og iTunes er på nytt i søkelyset.

Apple har ifølge Associated Press oppgitt at selskapet står ovenfor flere føderale rettsprosesser. Dette inkludere én hvor det hevdes at Apple har skapt et ulovlig monopol ved å knytte salget av musikk og videoer gjennom iTunes til selskapets markedsledende iPod-spillere.

Søksmålet skal ha blitt registrert allerede i juli i fjor og dreier seg ifølge AP primært om bruken av et system for rettighetsbeskyttelse som generelt hindres at innholdet fra iTunes Music Store kan spilles av på konkurrerende avspillere. Samtidig er musikk som er blitt kjøpt gjennom andre, lignende tjenester, vanskelig å få spilt av på en iPod.

Saksøkeren ønsker å få en erstatning for uspesifiserte skader. Apple har forsøkt å få avvist søksmålet, men henvendelsen ble endelig avvist den 20. desember.

I tillegg til monopol-saken, er Apple blitt anklaget og saksøkt for å ha levert iBook G4-maskiner med unormalt høy feilprosent i hovedkortet, samt for brudd på et patent registrert av PhatRat Technology i forbindelse med selskapets Nike-iPod-produkt.

    Les også:

Alt dette kommer i tillegg til opsjonsrotet, hvor Apple skal ha trikset med tildelingen av opsjoner til sine leder og gitt dem økte gevinster på aksjonærenes regning.

Til toppen