Apples TV-boks møtt med blandet kritikk

Apples TV-boks møtt med blandet kritikk

Brukervennlighet og enkelhet er Apples kjennetegn. Ikke alle mener det er nok for å få Apple TV til å selge.

Apples nye TV-boks, Apple TV, er blitt testet av en rekke anmeldere de siste ukene. Mens noen ikke kan få gitt enheten nok ros, mener andre at funksjonaliteten er altfor begrenset og at det lenge har eksistert bedre enheter.

Apple TV framstår på mange måter som en iPod for TV-en. Men til tross for navnet, har den ikke støtte for det man først og fremst forbindelser med ordet televisjon - mottak av TV-kanaler. Derimot kan brukeren kjøpe innhold i Apples iTunes Store og vise dette på skjermen. Det vil si hvis man har registrert kredittkortet i USA. I Norge har man begrenset tilgang til innhold. Det dreier seg stort sett om filmtrailere. I tillegg støtter Apple TV selvfølgelig avspilling av musikkfiler.

Lyd og bilde er blant dem som er mest positive til Apple TV. Anmelderen trekker fram hvor gjennomtenkt og enkelt alt er. Kun den begrensede tilgangen på innhold i iTunes Store hindrer enheten i å få en klar sekser.

Forbruker.no er derimot skuffet. Det er egentlig litt overraskende, siden det meste av det anmelderen påpeker ble kjent allerede i januar, da Steve Jobs annonserte enheten.

De to viktigste ankepunktene er at harddiskplassen på 40 GB er veldig liten og at støtten for mange vanlige videoformater, slik som DivX og Xvid, er fraværende. Siden Apple TV benytter en versjon av Mac OS X, er det uoffisielt mulig å legge inn slik støtte. Men de fleste av oppskriftene på hvordan dette gjøres krever at man plukker ut harddisken, noen som er et brudd på garantibetingelsene. Det er lite aktuelt for de fleste i målgruppen til dette produktet.

Prisen på 2590 kroner skremmer nok ikke så mange, dersom det er nettopp et slikt produkt man har ventet på. Man skal heller ikke undervurdere Apples evne til å treffe målgruppen - Apple TV kan fort bli en suksess, men den er i langt større grad enn iPod avhengig av at de potensielle kundene finner det de vil ha i iTunes Store.

Til toppen