Apples utviklerside stengt

Nede på fjerde dagen.

Apple bekreftet søndag at utviklersidene deres har vært utsatt for et angrep. Da hadde tjenesten vært nede i tre dager med «vedlikehold» som forklaring.
Apple bekreftet søndag at utviklersidene deres har vært utsatt for et angrep. Da hadde tjenesten vært nede i tre dager med «vedlikehold» som forklaring. Bilde: Apple / digi.no
22. juli 2013 - 08:17

Apples lukkede medlemområde for registrerte utviklere ble torsdag stengt for «vedlikehold», uten nærmere forklaring.

Bekymringene vokste i takt med at nedetiden vedvarte, og ble ikke mindre da utviklere begynte å melde at Apple ID-kontoer ble forsøkt tilbakestilt.

Hacket?

Først søndag bekreftet Apple at nettjenesten hadde vært utsatt for et sikkerhetsbrudd, ifølge ZDnet.

    Les også:

Apples Developer-sider er oppe, men det underliggende medlemsområdet som krevet innlogging er i skrivende stund nede på fjerde dagen.

– Jobber med saken

I går endret Apple meldingen om vedlikehold og bekreftet angrepet. Selskapet hevder at persondata er kryptert, men kan ikke avvise at informasjon likevel kan være på avveie:

– En inntrenger forsøkte sist torsdag å sikre seg persondata om våre registrerte utviklere fra utviklersidene våre. Sensitive persondata er kryptert og kan ikke nås, likevel kan vi ikke utelukke at noen utvikleres navn, adresser og/eller epostadresser kan være på avveie. For å være åpne ønsker vi å informere deg om forholdet. Vi tok nettstedet ned umiddelbart på torsdag og har siden jobbet døgnet rundt, skriver de.

Videre lover Apple en fullstendig overhaling av utviklersystemene deres, inkludert oppdatering av all server-programvare og gjenoppbygging av hele databasen. Dette for «å unngå å bli rammet av en sikkerhetstrussel som dette igjen».

Den betalte medlemstjenesten tilbyr normalt utviklerverktøy, dokumentasjon og diskusjonsfora for tredjeparts utviklere. Apple oppgir å ha rundt 275.000 registrerte iOS-utviklere, ifølge Wall Street Journal.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.