Applikasjonsserveren JBoss J2EE-sertifisert

Åpen kildekodebaserte JBoss Application Server skal ha bestått alle J2EE-testene.

Åpen kildekodebaserte JBoss Application Server skal ha bestått alle J2EE-testene.

Det er ventet at JBoss i dag vil annonsere at JBoss Application Server 4.0 har bestått kompatibilitetstestene som er nødvendig for å bli sertifisert for den nyeste utgave av J2EE, versjon 1.4. Samtidig er det ventet at selskapet vil gjøre en tidlig utgave av denne serverversjonen tilgjengelig for testing. Den endelige utgaven ventes å bli ferdig senere i år. Dette skriver blant annet InfoWorld og CRN.com.

Slik sertifisering av serveren sikrer at den er kompatibel med J2EE og at applikasjoner skrevet i henhold til standarden forblir flyttbare. Mange bedrifter vil se etter en slik sertifisering når de velger løsninger, og det ventes at sertifiseringen vil åpne en del porter som til nå har vært stengt for blant annet JBoss.

    Les også:

Ifølge selskapet er JBoss Application Server blitt lastet ned mer enn fem millioner ganger siden mars 2001. Programvaren er gratis, mens JBoss tar betalt for ulike tjenester og support.

Også to andre applikasjonsservere basert på åpen kildekode ventes å bli J2EE 1.4-sertifiserte i år. Dette gjelder Geronimo-prosjektet til Apache Software Group og JOnAS, som ObjectWeb står bak.

Til toppen