Aprilspøkene som burde være sanne

"Microsoft lanserer norsk billig-Windows" var en av idéene digi.no hadde til aprilspøk.

"Microsoft lanserer norsk billig-Windows" var en av idéene digi.no hadde til aprilspøk.

digi.no laget i dag en aprilspøk, men vi har ikke publisert den - den store bredbåndsaktøren som først godkjente spøken, trakk seg.

Og det er ikke lett å lage IT-spøker. For med den rivende farten IKT-bransjen jobber i, er det ganske mange av nyhetene vi bringer som kan synes som aprilspøker. Ny versjon som heter ADSL2+gir 25 MBit fart og Intel skal snart gjøre dobbelprosessorer vanlig på PC.

Begge er virkelige nyheter i løpet av det siste året. Men både tristere og morsommere er det å tenke på at mye av det som som høres ut som aprilspøker burde vært sannferdige nyheter - for lengst. Her er noen av historiene fra fjorårets liste som burde ha blitt sanne og noen nye:

1: Catch og Nextgentel skal lage et konkurrerende telefon-nett med sine Wimax-lisenser.

2: Microsoft har innsette at de ikke kan begrense hvor mange land som får uland-utgaven av Windows XP, XP Starter Edition. Nå skal alle land få 250-kroners versjonen av XP.

3: Opticom har løst sine varmeproblemer og skal endelig lansere sine plastbaserte minnebrikker.

4: Intel legger ned Itanium-prosessorene: Salget tok aldri av, det ble vår dyreste tabbe.

5: 3 lover rask, norsk 3G-utbygging: Nå starter vi utbyggingen og skal åpne vårt nett i august. Som i Sverige skal vi halvere GSM-prisene.

6: Telenor lover å slutte å anke alle avgjørelser til Samferdselsdepartementet

7: Forsvaret stopper Golf-prosjektet: Vi har ikke råd til å kaste fungerende systemer, vi skal sy dem sammen og utvide på en mer kreativ måte, sier den nye Forsvarssjefen.

8: Nå er vi lei av å bruke tid på juridiske krangler - vi frigjør kildekoden til Internet Explorer, så kan alle lage sine egne versjoner, sier Microsoft.

9: Nytt, spennende norsk IT-selskap sier nei til bud fra amerikansk gigant. "Vi ønsker å bygge oss store selv", sier selskapet

10: Microsoft fremskynder Longhorn, arvtageren til Windows XP. Longhorn, men alle lovede komponenter, skal lanseres i september.

11: Telenor sier nei til å bygge neste generasjons digital-TV. "Et nytt digitalt TV-nett vil være avleggs når det er ferdig i 2009. Da vil vi levere alle TV-kanaler over bredbåndslinjer og 3G-mobiler", sier Telenor.

12: Regjeringen stopper flyttingen av Post- og teletilsynet: "Alle de store teleselskapene holder til i Oslo, tilsynet må ligge her", sier Skogsholm.

Til toppen