BEDRIFTSTEKNOLOGI

- År 2000 blir lettere med NT 5.0

Produktsjef Ulf Alvarsson mener Gartner Groups anbefaling om å vente til etter år 2000 med å implementere NT 5.0, ikke tar hensyn til viktige trekk i operativsystemet som gjør det enklere å hanskes med problemer knyttet til årtusenskiftet.

Eirik Rossen
31. mars 1998 - 15:26

- Planleggingshorisonten som vi har lagt opp til, er mye lenger enn det Gartner Group oppgir, sier Alvarsson. - Vi arbeider for at bedrifter skal kunne planlegge for både år 2000 og NT 5.0 allerede fra i sommer. Vi legger opp til et PreView Program som skal tilbys bedriftskunder fra og med beta 2 av NT 5.0.

NT 5.0 har dessuten egenskaper som gjør systemet mer egnet som grunnlag for å forberede seg til år 2000, mener Alvarsson.

- Disse egenskapene gjør at ikke bare applikasjonsutvikling kan gå raskt og sikkert og uten heftelser for år 2000, de gjør det dessuten mulig å få lagt ut nye eller år 2000-korrigerte applikasjoner langt raskere enn med NT 4. Det betyr at du faktisk vil kunne spare tid og føle deg sikrere rustet med NT 5 enn med NT 4, bedyrer Alvarsson.

Alvarsson framhever blant annet IntelliMirror, som gjør at tjeneren holder rede på alt som er hos hver klient av data og applikasjoner, og som blant annet er tenkt brukt for å synkronisere programvareutlegg i en organisasjon, ned til avdelingsnivå. Dette frigjør ressurser hos systemadministrator. IntelliMirror er et resultat av Microsofts nye katalogtjenester, Active Directory, som gjør sin debut med NT 5.

- Spekulasjonene hos Gartner Group bygger blant annet på resonnementer knyttet til antall kodelinjer i NT 5 sammenliknet med NT 4. De sammenliknbare tallene er 30 millioner kodelinjer i NT 5, mot 17 millioner i NT 4. Poenget er at de 13 millioner linjene som er nye, tilhører stort sett funksjoner som ikke hører til kjernen. Skal man sammenlikne kjernen i NT 5 med kjernen i NT 4, er ikke tallet på nye kodelinjer egnet til å skape frykt for systemets samlede stabilitet eller ytelse.

Alvarsson lover ikke at NT 5 skal være feilfri. Men han forsikrer at det vil komme en ny Service Pack (altså en samling rettelser og utvidelser) til NT 5 gjennomsnittlig hver fjerde måned etter lanseringen.

Microsoft har ellers utgitt et eget dokument på engelsk, der Gartner Groups argumentasjon gås gjennom punkt for punkt. (Se referanse øverst til høyre i artikkelen.)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.