BEDRIFTSTEKNOLOGI

År 2000 bomber selges fortsatt

Datautstyr som ikke takler overgangen til år 2000 selges fortsatt. Mange av maskinene som selges har år 2000 garanti, men duger likevel ikke, avslører en rapport foretatt av feilfiks-firmaet Greenwich Mean Time.

Eirik Flaa
3. juni 1997 - 10:12

Firmaer som har gammelt datautstyr og gammel programvare har de siste årene valgt å skifte ut alt i frykt for at datasystemet skal bryte sammen ved overgangen til år 2000. Nå avslører en rapport fra et firma som kaller seg Greenwich Mean Time, at de kanskje er like langt etter utskiftningen.

Ifølge rapporten er rundt 90 prosent av verdens datamaskiner i fare, og 64,2 prosent av programvaren som selges i dag takler ikke tusenårsskiftet. 28,2 prosent av programvaren som selges er ifølge produsentene "år 2000 sikret".

- Det programvare-produsentene mener når de sier at produktene er år 2000 sikret, er at programmene på en eller annen måte er laget slik at de ikke har dato avhengig adferd, sier sjefen i Greenwich Mean Time, Karl Feilder som sier at man ikke må lure seg til å tro at den andre typen merkingen, "År 2000 klar" betyr det samme. Feilder sier også at garantiordningene firmaene gir på sine produkter ofte går ut etter kort tid, og når problemene dukker opp er det ofte kunden som må betale.

Problemene gjelder ikke bare for tyngre datautstyr, men også for pc-er. Ifølge rapporten er hele 50 prosent av pc-ene som selges berørt av år 2000 problematikk.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.