År 2000-brems også for SPCS-gruppen

Tidligere i år fikk SPCS-gruppen (tidligere PC-Systemer) hjelp av år 2000-problemet, men nå bremser også de mellomstore norske bedriftene innkjøpene av større datasystemer.

Tidligere i år fikk SPCS-gruppen (tidligere PC-Systemer) hjelp av år 2000-problemet, men nå bremser også de mellomstore norske bedriftene innkjøpene av større datasystemer.

Økonomisystem-leverandøren SPCS-gruppen (tidligere PC-Systemer) la i dag morges frem hyggelige tall. Selskapet har løftet omsetningen fra 54 millioner kroner i tredje kvartal i fjor til 72,3 millioner kroner i år. Resultatet før skatt gjør et hopp fra minus 2,3 millioner til et positivt resultat på 8 millioner kroner i tredje kvartal i år.

Men nå merker SPCS-gruppen det som større konkurrenter som SAP og norske Agresso har fått føle i hele år. Etter å ha fikset år 2000-feilene i sine datasystemer, stopper kundene innkjøp og innføring av nye systemer før kalenderen viser godt ut i januar. Tidligere i år har SPCS-gruppen fortalt at det strømmet til kunder som måtte skifte systemene sine for å takle overgangen til år 2000. Dermed må SPCS-gruppen redusere sine estimater for året.

- Vi ser en viss nedgang i salget til bedrifter med mellom 20 og 100 ansatte. Dette rammer salget i Norge, men i Sverige der vi henvender oss til de minste selskapene går salget så det griner, sier styreformann Christian Thommessen til digi.no.
Les om hvordan år 2000-problemet hjelp SPCS:
Omsetningsveksten i Norge i de tre første kvartalene representerer en organisk vekst på 31 prosent, fra 97 millioner til 127 millioner kroner. Men driftsresultatet faller litt fra 23,1 millioner til 21,7 millioner kroner, noe Thommesen forklarer med både år 2000-problemet og at SPCS-gruppen har flytte inn i nye lokaler ved Sentralbanestasjonen. Dessuten vokser antall ansatte kraftig, fra 161 i januar til 217 i september.


Kvartalstallene viser at SPCS-gruppen spiser markedsandeler. Den norske delen av selskapet hadde en 33,6 prosent vekst i antall solgte lisenser til 46.117 brukere de tre første kvartalene i år.

Svenske Scandinavia PC Systemer som PC-Systemer kjøpte tidligere i år, kan også viste til en pen omsetningsøkning og har nå klart å snu minus 5,3 millioner kroner til pluss 2,1 millioner kroner fra tredje kvartal i fjor til samme periode i år.

Til toppen