År 2000-fiks skapte trafikkaos

I helga ble trafikkstyringssystemet i Dublin oppgradert til år 2000-kompatibilitet. En feil i programvaren førte til fullstendig trafikkaos mandag og tirsdag, melder avisa Irish Independent.

Myndighetene skyldte først på "telekommunikasjonsproblemer", melder avisa. Trafikksystemet har den egenskapen at den retter inn trafikklysene etter trafikkflyten. Men oppgraderingen av systemet for å sikre at det ikke går i stå ved overgangen til år 2000, slo ut denne nødvendige egenskapen. I stedet for å tilpasses trafikken, gikk trafikklysene over i faste tidsintervaller.

Det var forventet problemer ved 20 lysregulerte kryss. Men trafikkmyndighetene meldte at det hadde vært alvorlige problemer ved hele 140 kryss over hele hovedstaden. Natt til tirsdag ble problemene utbedret ved 65 kryss.

Arbeidet med å oppgradere systemet til år 2000-kompatibilitet hadde pågått i mange uker, men de ansvarlige hadde tydeligvis tatt tilstrekkelig hensyn til å kvalitetssikre arbeidet.

Mens kaoset var på sitt verste mandag offentliggjorde myndighetene i Dublin en plan for å bedre sikkerheten ved byens 15 farligste kryss. De fulgte opp i går med en to års handlingsplan på 172 millioner irske pund for å redusere biltrafikken til fordel for offentlig transport og sykling.

Til toppen