BEDRIFTSTEKNOLOGI

År 2000 kan lamme Nordsjø-oljen

Automatiserte systemer på plattformene i Nordsjøen kan lamme oljeutvinningen om et par år hvis det ikke tas et krafttak for å sikre kompatibilitet med år 2000.

Eirik Rossen
30. okt. 1997 - 11:13

På konferansen Project 2000 in Oil and Gas i Aberdeen i Skottland advarte representanter for flere av de store oljeselskapene at opptil 10.000 mikroprosessorer må sjekkes per plattform i Nordsjøen.

Ifølge telegrambyrået Reuters sa store selskaper som Shell og British Petroleum at de vet at de sitter på en tidsinnstilt bombe, og at de kjemper mot klokka for å sjekke alle mikroprosessorene. Men de frykter at mindre selskap ennå ikke har klart for seg hvor omfattende faren er.

David Trim fra År 2000-prosjektet i Shell viste til et tilfelle i New Zealand i fjor, der produksjonen ved et aluminiumsmelteverk opphørte i flere måneder fordi produksjonssystemet ikke greidde påkjenningen med skuddåret.

Trim tegnet et katastrofebilde av utviklingen i verdensøkonomien dersom noe liknende skulle skje med produksjonssystemene i Nordsjøen, fordi de ikke fikser overgangen fra 1900- til 2000-tallet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.