År 2000-katastrofe? Ja, det kan du vedde på!

Det måtte bare komme: Med i underkant av 100 dager igjen til det skjebnesvangre millenniumskiftet, åpnes det for de første veddemålene - på nett - om ymse katastrofer det nye året vil bringe.

Det måtte bare komme: Med i underkant av 100 dager igjen til det skjebnesvangre millenniumskiftet, åpnes det for de første veddemålene - på nett - om ymse katastrofer det nye året vil bringe.

Det er det Costa Rica-baserte Nasa International som via nettjenesten Nasa SportsBook nå tar imot Y2K-veddemål om alt mellom himmel og jord - i bokstavelig forstand, skriver Wired News.

Online-veddemålene går på alt fra sannsynligheten for et massivt sammenbrudd i aksjemarkedet til celebert besøk fra Mars - alt som følge av dataproblemene overgangen til år 2000 vil bringe...

- Det er egentlig ganske så enkelt. Dersom det er interesse for det, åpner vi for vedding. Det er odds på alt, sier Nasa-sjef Greg Champion til det amerikanske nettmagasinet.

Lista over veddemål og deres respektive odds er lang og underholdende - for eksempel er oddsene 700 til 1 for at en år 2000-feil vil føre til minst ett døgns nedetid for Citibank, Hongkong Shanghai Banking Corp, USB, eller Dresdner Bank. Oddsene er imidlertid bare på 20 mot 1 for at en eller annen europeisk teleoperatør må stenge butikken i 48 timer eller mer. Relativt lave odds - 30 til 1 - gir det også om Dow Jones faller minst 200 poeng på første handledag etter årsskiftet.

Dessverre ser også makabre veddemål ut til å fenge: Du får igjen innsatsen med 300-gangeren dersom du vedder på at en år 2000-feil vil føre til at minst ett passasjerfly styrter i bakken.

Mon tro om de som vedder på slikt jubler over jackpot'en dersom veddemålet slår til?

Høyere underholdningsverdi da i oddsene 1.000.000-1 på at Ragnarokk slår til 1. januar 2000.

Større er imidlertid sjansene for at romvesener lander i Washington samme dag, mener de veddekåte: 100.000-1 er oddsene på det. Og enda mer optimistiske er UFO-tilhengerne på de britiske øyer: Bookmakerne tar imot veddemål til odds 50.000 mot 1 på at UFOer vil lande på Londons Millennium Dome ved midnatt 1. januar.

De religiøse får også utløp for sin spilletrang: 1000-1 er oddsene for at Jesus Kristus gjør comeback på jorden i år 2000.

Så er spørsmålet da - er denne online-spillingen lovlig?

- Svaret på det er enkelt og greit nei hvis du er bookmaker, ja hvis du er spiller, sier visepresident John Sheck i American Gaming Association.

- Dette er imidlertid en gråsone, sier Sheck, som må innrømme at lovene som forbyr slik aktivitet "er 100 prosent umulig å håndheve".

Ifølge Greg Champion er Nasa International lisensiert til å drive sin virksomhet i Costa Rica, England og Russland.

- Vi er lisensierte og lovlige i de landene vi driver business i, påstår han.

Til toppen