RESULTATERFINANS

År 2000-problem torpederte IBM

Som ventet ble IBM hardt rammet av kunder som stoppet sine IT-innkjøp før nyttårsaften. IBM sliter også tungt med PC- og server-salget.

Einar Ryvarden
20. jan. 2000 - 09:41
IBMLou Gerstner

Microsoft
Les om hurra-tall fra Apple og Microsofts 40-prosent margin:
Apple går så det griner
Lavere vekst for Microsoft fremover


Også salget av servere, den gamle kjernevirksomheten i IBM, falt med hele 33 prosent og fortjenesten på serversalget falt med 73 prosent. Dette skyldes både hardere konkurranse fra billig Intel-baserte maskiner som spiser seg oppover i ytelse og en stadig tøffere konkurranse med Sun.

Men heller ikke konsulentdivisjonen som nå står for en tredjedel av omsetningen går som den skal - divisjonens omsetning steg med bare to prosent siden fjerde kvartal i 1998.

Å nå gamle høyder blir heller ikke lett. IBMs økonomisjef John R. Joyce advarte i går finansmarkedet da han fortalte at år 2000-problemet vil henge litt igjen utover dette kvartalet inntil kundene er tilbake i gammel fart. Gerstner hevder imidlertid at ting ser lysere ut på lengre sikt. Blant annet vil konsulent-divisjonens omsetning vokse med 13 prosent i år, ifølge IBM-sjefen.

IBM Norge har som politikk å ikke kommentere internasjonale resultater eller offentliggjøre kvartalstall for Norge. Tallene for IBM Norge legges frem i slutten av februar, forteller nyansatt IBM Norge-sjef Endre Rangnes til digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.