Arabiske nettbrukere leter mest etter sex

En undersøkelse viser at nettbrukere i de strenge, islamske landene bruker Internett mest til å finne porno og sex-informasjon.

Under en Internett-konferanse i Abu Dhabi mandag fortalte Ramzi El Khoury, gründeren av en arabisk nettportal, om en undersøkelse som fikk temperaturen til å stige. Den ferske undersøkelsen avdekket at 80 prosent av all Internett-trafikk i de arabiske landene gikk til sex-sider, skriver Wired News.

Blant annet var Khaldoon Tabaza (medgründer i Arabia Online i Jordan) uenig i denne påstanden. Men El Khoury sto på sitt. Ifølge Wired sa han at de strenge kulturelle normene i denne delen av verden gjorde den arabiske befolkningen enda mer sultne på å utforske dotcom-verdenens sex-muligheter.

Det er ikke fordi araberne er mer sex-fikserte enn andre folkeslag. Men hvis man forbyr saker og ting - spesielt når det dreier seg om noe så naturlig som sex - blir det mer spennende å oppsøke slike tjenester på Internett, mener El Khoury.

De forente arbiske emirater forsøker å blokkere upassende innhold på Internett. Wired skriver at hvis man som gjest ved Abu Dhabi Hilton taster inn www.playboy.com på en av hotellets PC-er, vil man få opp en melding på skjermen om at denne siden står på "Emirates Internet Control List", og at siden er blokkert.

El Khoury stiller spørsmål ved om myndighetene burde ha lov til å sensurere Internett. Både i De arabiske emiratene, i Syria og i Saudi-Arabia, kontrollerer styresmaktene nettbruken ved hjelp av ulike filtre og proxy-servere.

Noen proxyer er avanserte nok til å stoppe søkene dine, men ingen proxy er perfekt, sier han. Dermed blir mange av de som bor i disse områdene amatør-hackere, og forteller hverandre om nye måter å omgå disse filtrene på.

Han mener likevel det kun er et spørsmål om tid før Internett-sensuren blir liberalisert.

Til toppen