JUSS OG SAMFUNN

Arbeiderbladet og Origo i websamarbeid

Klokken 10 i dag skriver Steinar Hansson i Arbeiderbladet og Cecilie Norland i Origo under på en samarbeidsavtale som innebærer at også Arbeiderbladet tar steget ut på Internett.

Herman Berg
13. juni 1997 - 10:54

Ansvarlig redaktør Steinar Hansson i Arbeiderbladet opplyser til digi at han i dag underskriver en avtale med Origio og ansvarlig redaktør Cecilie Norland om et samarbeid om Arbeiderbladets nye nett-tjeneste.

- Det er et interessant opplegg Origio har presentert for oss, sier Hansson og opplyser at den nye tjenesten vil være på plass innen 1. september. Utover det holder han kortene tett til brystet og vil ikke røpe noe om innholdet i Arbeiderbladets nye Internett-tjeneste utover at "det blir et annerledes opplegg enn alle andre aviser".

Arbeiderbladet har til nå holdt seg unna nettet, noe som skyldes to forhold, ifølge Hansson:

- Vi har ligget etter på den tekniske siden og brukt det siste halve året til å skaffe oss skikkelig datautstyr. Men viktigere er det kanskje at vi ikke er en rik avis. Vi har ventet litt og sett på andres erfaringer, sier han til digi.

Satsingen på nettet skjer samtidig med at avisen kommer med en søndagsutgave, gjør en navneendring og satser på en riksprofil. 7. september lanseres SønDagsavisen Arbeiderbladet, dagens Arbeiderbladet skal heretter hete Dagsavisen Arbeiderbladet, og avisen vil heretter satse på redaksjonelt stoff langt utover hovedstaden. Samtidig flytter redaksjonen tilbake til oslogryta.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.